Фонд співпраці суспільства,
бізнесу та влади

Ми в соціальних мережах

Відкрито збір книг для пошкодженої в наслідок війни бібліотеки Херсону

Facebook
Twitter
WhatsApp
Google+
Telegram

Для Херсонської обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара окупація не пройшла безслідно: книжкові фонди російські військові пограбували – вкрали рідкісні книги, серед яких цінні дореволюційні краєзнавчі видання, техніку, саму будівлю перетворили ледь не на свинарник. За словами директора бібліотеки Надії Коротун, щоб мародери далі не розкрадали бібліотеку, жінки по черзі чергували в бібліотеці вдень, а чоловіки – вночі.

Здавалося б, після звільнення міста можна зітхнути з полегшенням і зайнятися відновленням, але 11 листопада 2023 року ворожа ракета влучила у будівлю обласної бібліотеки. Пошкоджено будівлю, вікна, дах, та найбільшою втратою стало згорання фонду бібліотеки.

Книга — найцінніший з винаходів людства. Вона сіє правду, добро і любов; дає нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчає жити, любити і працювати. 14 лютого – Міжнародний день дарування книг.

До цього дня, Фонд співпраці суспільства, бізнесу та влади в рамках програми «Сучасні книги для українських бібліотек» оголошує збір українських книг для Херсонської обласної бібліотеки ім. Олеся Гончара.

Фонд звернувся до видавництв, Спілки письменників України, відомих авторів, але як відомо багато книг не буває, тому запрошуємо всіх небайдужих долучитися до ініціативи.

Для передачі книг Ви можете самостійно оплатити та відправити книги за контактами: відділення Нової пошти №19, м. Херсон, Жогалєва Олена, +380665257888.

Увага!!! Просимо не надсилати книги ворожою мовою!

Разом до Перемоги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *